Tunnelbaneförslag ska lösa flaskhalsar

Stockholms tunnelbana är inte färdigbyggd. Det stod helt klart sedan de moderata företrädarna för SL, Stockholms stad och Nacka idag meddelade att de går vidare med en gemensam idéstudie för tunnelbana till Nacka.

Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Inför valet 2010 gjorde trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) och finanslandstingsrådet i Stockholm Sten Nordin (M) det gemensamma uttalandet att Stockholms tunnelbana är färdigbyggd. Ett uttalande som ingen av dem riktigt ville kännas vid, när de idag, tillsammans med kommunalråden i Nacka och Värmdö, Erik Langby (M) och Lars-Erik Alversjö, presenterade sina gemensamma planer för en fortsättning av tunnelbanans blå linje från Kungsträdgården, söderut mot östra södermalm för att avslutas i Nacka Forum.

– Det är ju helt naturligt och nödvändigt eftersom både Stockholm och Nacka-Värmdö och hela regionen växer så det knakar. Verkligheten har vida överträffat prognoserna för hur många stockholmare vi blir, och då är det naturligt att vi skyndar på studierna av ytterligare kapacitetsstark kollektivtrafik, sade Christer G Wennerholm.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons