Bolund gästspelar på USA:s klimattoppmöte

John Kerry, USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, har bjudit in Sveriges miljö- och klimatminister Per Bolund till ett samtal på fredag. Arkivbild.
John Kerry, USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, har bjudit in Sveriges miljö- och klimatminister Per Bolund till ett samtal på fredag. Arkivbild. Foto: Francois Mori/TT

Sverige har bjudits in som tillfällig gäst till klimatmötet Leaders Summit on Climate på fredag.

– USA ser Sverige som en föregångare när det gäller klimatarbete och vill veta mer om vilka lärdomar vi har dragit, säger miljö- och klimatminister Per Bolund (MP).

Jörn Spolander/TT
Publicerad
Annons

Sverige fick aldrig någon officiell inbjudan när USA:s president Joe Biden kallade samman 40 världsledare till ett klimattoppmöte i samband med Earth Day den 22 april. Men efter förra veckans möte mellan Per Bolund och John Kerry, USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor, har Sverige bjudits in till ett samtal som ska inviga toppmötets andra dag, på fredag vid lunchtid svensk tid.

– Det är ett rundabordssamtal kring hur världen kan öka takten i klimatomställningen, och länder som går före ska berätta om vilka vägar man har valt, säger Bolund.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons