”Lär av våra grannar för bättre integration”

Insatser i Tyskland, Danmark och Norge har synats i en ny rapport om integrationsåtgärder. På bild ländernas politiska ledare Angela Merkel, Mette Frederiksen och Erna Solberg.
Insatser i Tyskland, Danmark och Norge har synats i en ny rapport om integrationsåtgärder. På bild ländernas politiska ledare Angela Merkel, Mette Frederiksen och Erna Solberg. Foto: TT

Alltför länge har den svenska politiska debatten om integrationen varit fast i ideologiska skyttegravar. Nu behövs ett brett samarbete för praktiska lösningar, skriver Mats Engström, författare av en ny rapport.

Publicerad
Annons

Många svenskar med flyktingbakgrund har gjort stora insatser under pandemin inom vård, omsorg, kollektivtrafik och så vidare. Samtidigt har alltför få av de som kommit till Sverige jobb. Situationen riskerar att bli än värre i den ekonomiska kris som följer av pandemin. Insatser för hur integrationen kan bli bättre och hur fler med flyktingbakgrund kan försörja sig själva låter inte vänta på sig. Här finns en hel del att lära från våra grannländer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons