ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Vinterns Thailandsresor hotade av ökad smitta

Tui:s första plan till Thailand ska lyfta den 15 november, men kunderna har varit mer avvaktande än vanligt. Nu riskerar den ökade smittspridningen att senarelägga landets turistsäsong. Arkivbild.
Tui:s första plan till Thailand ska lyfta den 15 november, men kunderna har varit mer avvaktande än vanligt. Nu riskerar den ökade smittspridningen att senarelägga landets turistsäsong. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Vinterns Thailandsresa kan vara i fara.

När smittspridningen ökar larmar landets turismmyndighet om att säsongen kan skjutas upp – men svenska researrangörer räknar med start som planerat.

– Thailand är ett jättestort resmål för oss i vinter, säger Adam Györki på Tui.

Alice Nordevik/TT
Publicerad

Ett vanligt år vallfärdar semestersugna svenskar till Thailands vita stränder och turkosa hav, men pandemin har medfört en ny tveksamhet. Fredrik Henriksson, kommunikationschef på researrangören Ving, berättar att de har sett mer avvaktan bland kunderna i år.

Planen är att populära turistmagneten Phuket ska öppna för utländska resenärer den 1 oktober – men den kan grusas av att landet nyligen registrerade sitt första fall av inhemsk smitta på över 100 dagar. Nyhetsbyrån Reuters rapporterade på tisdagen att turismmyndigheten TAT meddelade att det tänkta startdatumet troligen kommer att behöva skjutas på framtiden. Man hoppas dock på en öppning senare under vintern.

Laddar…