ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Brittisk domare: Assange utlämnas inte

Anhängare till Wikileaks och Julian Assange har flera gånger under rättsprocessen protesterat utanför domstolen mot behandlingen av honom. Bild från en sådan protest den 26 november förra året.
Anhängare till Wikileaks och Julian Assange har flera gånger under rättsprocessen protesterat utanför domstolen mot behandlingen av honom. Bild från en sådan protest den 26 november förra året. Foto: Matt Dunham/AP

Wikileaks-grundaren Julian Assange, som anklagas för spioneri och dataintrång, utlämnas inte till USA, beslutar en brittisk domare. Men rättens beslut kan överklagas.

TT
Publicerad

Försvaret har hävdat att Assange gjort ett journalistiskt arbete och att han förföljs av USA av politiska skäl, sedan Wikileaks avslöjat missförhållanden och övergrepp begångna av USA:s militär.

Domaren Vanessa Baraitser i domstolskomplexet Old Bailey i London avvisar visserligen de flesta av Assanges argument mot utlämning – men kommer ändå fram till att han nu är så skör att risken för självmord är för stor om han låses in av USA.

Laddar…