Politiker vill se intyg på vaccination för turister

Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis, som här blir vaccinerad, vill införa krav på att turister ska vara vaccinerade för att få resa fritt i Europa.
Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis, som här blir vaccinerad, vill införa krav på att turister ska vara vaccinerade för att få resa fritt i Europa. Foto: Yannis Kolesidis/AP

Visa vaccinationspass – eller stanna hemma på semestern. Allt fler politiker kräver nu att personer som vill resa fritt i Europa måste bevisa att de är vaccinerade innan de får flyga eller ta tåg, till exempel. På torsdag ska EU:s stats- och regeringschefer diskutera den brännheta frågan.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

BRYSSEL/GENÈVE. Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis blev före helgen först ut i EU med att offentligt kräva att man inför krav på vaccinationspass – alltså ett dokument som bevisar att man är coronavaccinerad – för alla som vill börja resa fritt inom Europa igen.

Grekland, där under pandemifria år mer än en femtedel av ekonomin kommer från turismen, vill öppna sina gränser helt för turister igen. Samtidigt har grekerna inte råd med nya viruskluster som kan få gästerna att fly igen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons