ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Vilks tveksam till terrormåluppgifter

Konstnären Lars Vilks är tveksam till att han själv skulle ha något att göra med terrorhotet mot Göteborgsbiennalen och de fyra personer som greps i helgen misstänkta på sannolika skäl för terrorbrott.

– Jag skrev på min blogg att jag skulle dit men det är först i nästa vecka. Det borde finnas andra anledningar. Men man vet aldrig.

Alexandra Hernadi
Publicerad

Lars Vilks var i Stockholm på söndagen för att besöka ett antal gallerier samt medverka i SVT:s tv-sändningar till minnet av terrordåden den 11 september 2001 när han fick reda på ingripandet och utrymningen av konsthallen Röda Sten. Själv skrev han på sin blogg att han hade planerat att besöka biennalen, men inte på invigningen i helgen utan i nästa vecka i samband med att han själv ska delta på Bok- och biblioteksmässan.

– När jag gör saker privat brukar jag inte vara så detaljerad på bloggen för att slippa eventuella hot men har jag inplanerade evenemang så är jag öppen med det, jag har ju personskydd så fort jag lämnar huset så det är inget konstigt, säger han till SvD.

Laddar…