Bloggare i närkamp med sin ledighet

Kontakt med omvärlden via sociala medier har för många blivit en så viktig del av vår identitet att det är svårt eller otänkbart att leva en enda dag/timme/minut utan att vara uppkopplad, även under semestern. SvD har träffat bloggerskan Jacqueline Kothbauer som ska ta ledigt från nätet i sommar och stressforskaren Giorgio Grossi som menar att datasuget kan vara lika starkt och svårhanterbart som alkohol- eller drogsug.

Paula Asarnoj
Publicerad
Annons

– Jag kommer att gå från tjugo blogg-uppdateringar till kanske tre-fyra per dag, säger Jacqueline Kothbauer, författare och konsult inom personal branding (utveckling av det personliga varumärket), en verksamhet som gör det svårt att låta bloggen, Twitterkontot och Facebooksidan ha sommarstängt. För första gången någonsin unnar hon sig sex veckors industrisemester – ett medvetet och strategiskt val – för att orka fortsätta inom en krävande och konkurrensutsatt bransch. I sommar har hon som mål att leva kontrastrikt och göra sådant som inte får plats i vardagen: träffa folk IRL (in real life), dansa och göra vad hon har lust till.

– Eftersom jag lever på mina idéer finns det ingen vikarie som kan hoppa in i mitt ställe, menar Jacqueline Kothbauer. För dagen är hon iförd solhatt och mjukisbrallor och avnjuter en lunchmacka på ett café med utsikt över Långholmen i Stockholm. Att ta semester är ett nytt fenomen för en driven yrkeskvinna fostrad under it-eran.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons