ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Därför har miljörörelsen misslyckats”

Dagens miljöproblem drabbar främst kommande generationer. Vi borde alltså utveckla solidaritetstänkande med kommande generationer, en tanke som berör vår moraliska sida, skriver Billy Larsson.
Dagens miljöproblem drabbar främst kommande generationer. Vi borde alltså utveckla solidaritetstänkande med kommande generationer, en tanke som berör vår moraliska sida, skriver Billy Larsson. Foto: Malin Arnesson

Klimatfrågan har skötts så illa att det nästan krävs ett under för att begränsa uppvärmningen på ett acceptabelt sätt. Detta allvarliga hot borde vara i politikens fokus. Men det har miljörörelsen och så kallade miljöpartier misslyckats med, skriver psykologen Billy Larsson, initiativtagare till nätuppropet radikaliseraklimatpolitiken.nu.

Publicerad
Annons

Parisavtalets mål om att begränsa den globala uppvärmningen till högst två grader kommer knappast att nås. I vart fall inte genom att tillräckliga utsläppsminskande åtgärder vidtas. Om avtalets mål ändå nås, kommer det att bero på en nu okänd teknisk innovation som i stor omfattning kan ta bort redan gjorda utsläpp från atmosfären.

Laddar…