ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Annie Reuterskiöld:Lööf släcker en brand i väntan på nästa

Ett ”haveri” och ett ”hafsverk”. Ändå röstar Centern ja till regeringens förslag att låta ensamkommande få stanna i Sverige. Men C-ledaren har bara släckt en brand i väntan på den stora torrperioden – en gemensam allianslinje i migrationspolitiken.

Annie Reuterskiöld
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Så baxades det igenom till slut. Miljöpartiets, eller förlåt, den rödgröna regeringens lagförslag om att låta ensamkommande unga få en chans att stanna i Sverige. De senaste månaderna har det lilla regeringspartiets förhandlingar med det stora gått ut på framförallt en sak. Att få igenom de ändringar Centerpartiet har velat se. Till exempel att de asylsökande som försörjer sig själva och jobbar också ska få stanna.

När regeringens nya proposition till slut kunde läggas fram på riksdagens bord, trots massiv kritik från remissinstanser och Lagråd, blev det helt enkelt för svårt för Annie Lööf att säga nej. Det var ett skräddarsytt förslag. Men det var högst motvilligt hon gav de rödgröna en seger. Det som nu släpps igenom riksdagen är ett hafsverk och ett haveri enligt Lööf. Ändå ska det igenom.

Laddar…