Marcus Birro i hetluften

Författaren, journalisten och politikern, Marcus Birro, uppger nu att han sparkas från sin roll som krönikör på Expressen. Birro har varit verksam länge i mediebranschen och det här är inte första gången han befinner sig i hetluften. Bläddra dig igenom svepet för att läsa om andra uppmärksammade händelser.

Publicerad
Annons

Efter att Marcus Birro deltagit i en intervju med den högerextrema sajten Exponerats podcast RLM har han nu, enligt egen utsago, fått sparken från Expressen som krönikör. I ett blogginlägg rasar han nu mot alla ”fega anonyma” kritiker i sociala medier och mot redaktörerna på Expressen: ”Jag vill också gratulera cheferna på Expressen som nu äntligen slipper en av få unika pennor. Jag vill gratulera alla tysta medlöpare, vänner, kollegor, bekanta som i halsdarrig (sic) feghet inte lyft ett finger för att bistå under en period som kanske varit den svåraste i mitt yrkesmässiga liv”, skriver Marcus Birro.
Bläddra vidare för att läsa om andra händelser där Marcus Birro varit i hetluften.

Efter att Marcus Birro twittrat om islam med orden ”Köper inte snacket om att 'religioner' är farliga. Vad har den största delen av världens terrorism gemensamt? Islam. Fakta.” bröt en twitterstorm ut. Orden var hårda mellan Aftonbladets krönikör Fredrik Virtanen och Birro, som även ska ha utsatts för mordhot efter det kontroversiella uttalandet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons