Analys

Jan Almgren:Bäddat för bråk på Finansen

Jan Almgren

Ett bråkigt finansdepartement. Det kan bli resultatet när socialdemokraterna och miljöpartiet delar på makten i det viktigaste departementet. Den svala superbegåvningen Magdalena Andersson och realpolitikern Per Bolund riskerar att få en skakig resa.

Jan Almgren
Publicerad
Annons

Vi har sett det förr - maktstrider och konflikter i ett departement som styrs av ministrar med olika partifärg. Mats Odell och Anders Borg försökte länge hålla uppe fasaden. Men till slut blev oenigheten uppenbar. Kristdemokraten Mats Odell förpassades ut i kylan och ersattes av moderaten Peter Norman. Kanske hamnar även finansminister Magdalena Andersson och finansmarknadsminister Per Bolund på kant med varandra, även om de hittills har gjort sitt bästa för att le in mot pressfotografernas kameror.

Fem ministrar i Stefan Löfvens nya regering har ansvar för områden inom finans-, näringsliv och arbetsmarknad. Det är Magdalena Andersson, Per Bolund, Mikael Damberg, näringsminister, Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister och Anna Johansson, infrastrukturminister.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons