Världens märkligaste matfestivaler

Maten är huvudsaken för många som åker på festival och ibland går det hett till. Som på La Tomatina i Spanien, där kladdiga tomatkrig färgar hela gatorna röda, eller Bugfest i North Carolina, dit 25 000 hungriga amerikaner vallfärdar för att käka skalbaggar varje år. Det skriver The Telegraph, som har rankat världens konstigaste matfestivaler.

Omni
Publicerad
Annons
Getty
Foto: Getty

1 / 4

La Tomatina i Spanien

Foto: Getty

Polisen var inte överdrivet road när festivalen drog igång 1945, men nu har den blivit stadens signum och så populär att man måste boka plats i förväg.

Sista onsdagen i augusti varje år förvandlas byn Buñol utanför Valencia till en tomatfight. De lokala myndigheterna räknar med att ungefär 100 ton av de röda godsakerna går åt under de tre timmar som leken pågår.

Annons
Annons
Thinkstock
Foto: Thinkstock

2 / 4

Roadkill Grill i West Virginia

Foto: Thinkstock

Om du någonsin åkt förbi ett dött djur på vägen och undrat hur det smakar är detta jippo något för dig. På festivalen Road Kill Grill i West Virginia kan du äta rätter med road kill som huvudingrediens.

Annons
Annons
Rock Creek Lodge/Getty
Foto: Rock Creek Lodge/Getty

3 / 4

Testikelfestivalen i Montana

Foto: Rock Creek Lodge/Getty

Varje juli ställer Rock Creek Lodge i Montana till med testikelfrossa. Tjurorganen serveras med alla tänkbara tillbehör och det är inte ovanligt att besökarna drar av sig kläderna mitt i maten. Annorlunda och, eh, gott?

Annons
Annons

4 / 4

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons