Skruvade serier snärjer tv-tittarna

självisk succé En dysfunktionell familj bestående av en milkshake, en påse pommes frites och en köttklump skapar under sena nätter oreda i amerikansk tv. Och får högre tittarsiffror bland kidsen än David Letterman. Men gänget bakom Adult Swims fumligt animerade serier gör egentligen bara serier för sig själva.

Publicerad
En milkshake, en påse pommes och en köttklump får under elva minuter härja fritt i ett hus i New Jersey i serien Aqua Teen Hunger Force.

En milkshake, en påse pommes och en köttklump får under elva minuter härja fritt i ett hus i New Jersey i serien Aqua Teen Hunger Force.

Annons

De flesta Atlantabor passerar varje dag korsningen Williams Street och 12th Street utan att lägga någon större vikt vid den anonyma byggnaden på hörnet. Hellre spanar man bort mot Turner Corporations några hundra meter neråt gatan - miljardären Ted Turners jättelika byggnadskomplex som bland annat hyser CNN, filmkanalen TNT och Cartoon Network.
Men vad inte många vet är att det lilla huset på hörnet rymmer en lika stor dos amerikansk populärkultur som, typ, Wes Andersons samtliga filmer. Huset bubblar och sprakar av energi och uppfinningsrikedom. Här ligger animationsföretaget Williams Street och Cartoon Network-avkomman Adult Swim.

Adult Swim, som fått namnet efter de timmar på dagen då amerikanska badhus endast är öppna för vuxna, är ett programblock under amerikanska Cartoon Networks sena timmar då de som följer Scooby Doo har gått och lagt sig. Inte för att Adult Swims program på något vis är läskigare. Tvärtom.
Vid midnatt kan vi exempelvis få reda på hur det skulle se ut om en livs levande
milkshake, en påse pommes frites och en köttklump under elva minuter skulle få härja fritt i ett hus i New Jersey. Det är som ett oändligt mycket sjukare Big Brother, utan sexet. Master Shake, Frylock och Meatwad i animerade serien Aqua Teen Hunger Force handlar egentligen om ingenting alls. Men har givetvis nått kultstatus i USA. Mest populär är Master Shake, den absolut ondaste varelsen du kan se inom tecknad film i dag. Beräknande, lat, vresig och illvillig. Som en paranoid, crackrökande storebrorsa till South Parks Eric Cartman.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons