Ett år sedan Haiyan

Drygt ett år har gått sedan den förödande tyfonen Haiyan - på Filippinerna kallas den Jolanda- slog till med aldrig skådad kraft i november 2013. Nu väntas en ny kraftig tyfon dra in över det redan så hårt drabbade landet. Följ med fotograf Pieter ten Hoopen och hjälporganisationen Plan som besökt landet flera gånger sedan katastrofen.

Publicerad
Annons

November 2013
En flicka går omkring i resterna av det som finns kvar i hennes kvarter. Fiskebyn San Antonio på Västra Samar drabbades hårt av stormvågen. När skolorna har stängt och föräldrarna är upptagna med att få tag i mat och rent vatten driver många barn omkring bland rasmassorna utan tillsyn.
I katastrofsituationer ökar risken för att barn råkar ut för olyckor, sjukdomar, våld eller blir utsatta för trafficking.

December 2013
En far går med sina barn genom byn San Antonio i Västra Samar. Det lilla fiskesamhället krossades till stora delar av stormvågen efter Haiyan och majoriteten av invånarna förlorade sina hem. I katastrofer ökar barns utsatthet för sjukdomar, olyckor och våld. I San Antonio dog 50 personer och döda kroppar hittas fortfarande en månad efter tyfonen. Majoriteten av husen har krossats av stormvågen. Många bor i evakueringscenter och är i behov av mat, vatten och tak över huvudet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons