”Familjerna ska få fler verktyg”

Det krävs mod att bryta normen om två heltidsarbetande föräldrar med barnen på förskola. Och övriga partier är döva inför denna opinion, skriver KD:s familjepolitiska grupp. Emma Henriksson, Bengt Germundsson, Charlie Weimers, Maria Wiksten och Sakarias Winberg.
Det krävs mod att bryta normen om två heltidsarbetande föräldrar med barnen på förskola. Och övriga partier är döva inför denna opinion, skriver KD:s familjepolitiska grupp. Emma Henriksson, Bengt Germundsson, Charlie Weimers, Maria Wiksten och Sakarias Winberg. Foto: Linda Forsell, Pressbilder

I vår nya familjepolitik vill vi bygga ut föräldraförsäkringen, införa barnomsorgspeng och ett barnskatteavdrag. Det skriver KD:s familjepolitiska grupp som i dag presenterar sin slutrapport. Reformförslagen beräknas kosta mellan 6 och 8 miljarder kronor.

Publicerad
Annons

En arbetslinje som är döv och blind för familjernas och barnens behov är lika ohållbar som en politik som leder människor in i bidragsberoende. Barn behöver tid tillsammans med sina föräldrar. Tid för mys, men också för vägledning och svåra samtal. Förutsättningar för fungerande familjeliv är centralt för att samhället ska må bra. Familjen behövs för att människor ska växa och utvecklas, för att barnen ska få omsorg och fostran i en kärleksfull miljö. Familjepolitiken är viktig.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons