ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Smörgåsbord för skidåkare

Mätt och belåten kan man skåda en fantastisk utsikt över Champoluc.
Mätt och belåten kan man skåda en fantastisk utsikt över Champoluc. Foto: MAURO RONGIONE

Något har gjort småskaliga Champoluc i Aostadalen till en riktig svenskfavorit. Kanske är det naturupplevelsen och de väldiga vidderna – och kombinationen av skidåkning och matupplevelser är svårslagen.

Lars Collin
Publicerad
Annons

Herman Buchan kliar hunden Chocolat bakom örat och lutar sig tillbaka i fåtöljen. Det här är stunden mitt på dagen när hans hotell, det charmfullt åldrade Hotel Castor från 1907 får vila ut – mellan morgonens första gröttimmar och sena kvällar när gästerna och glasen med Aperol Spritz i baren aldrig tycks ta slut.

Just vid den här tiden är gästerna på ännu högre höjder här i skidområdet Monterosa Ski, det bildsköna bergsmassivet med drygt 4 000 meter höga toppar som skimrar i rosa och bäddar in dalarna Ayas, Gressoney och Alagna i ett 180 kilometer stort pistområde.

Laddar…