Kineser ändrar budbråk kring Lundin Mining

Turerna kring gruvföretaget Lundin Mining har tagit en ny överraskande vändning efter att ett kinesiskt bolag gett sig in i striden. Kineserna lägger ett bud på det kanadensiska bolag som försöker ta över Lundin Mining. Budet är väl sockrat men kineserna kräver också att kanadensarna drar tillbaka budet på Lundin Mining.

Publicerad
Annons

Det kinesiska gruvföretaget Minmetals Resources, noterat på Hongkongbörsen, lägger ett bud på kanadensiska branschkollegan Equinox Minerals. Kineserna säger sig vara beredda att betala 6,3 miljarder kanadensiska dollar (39 miljarder kronor) kontant, vilket är 23 procent mer än vad Equinox värderades till under senast föregående handelsdag på Torontobörsen.

Minmetals Resources beskriver sig själva som en av världens största producenter av zink. Företaget är dessutom en stor leverantör av koppar, bly, guld och silver och har bland annat gruvor i Australien och i Laos. Genom att ta över Equinox skulle bolaget även få tillgång till en koppargruva i Zambia och ett pågående koppar- och guldprojektet i Saudiarabien.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons