Expert dömer ut Drogfritt

SvD har kunnat avslöja att svenska skolor köper felaktig drogundervisning av föreningen Drogfritt som har kopplingar till scientologirörelsen. Drogfritt har även gett ut en bok riktad till barn och ungdomar. Också den innehåller faktafel, bland annat om psykofarmaka.

Publicerad
Annons

Den ideella föreningen Drogfritt sysslar inte bara med föreläsningsverksamhet. SvD kan visa att svenska kommuner har köpt böcker, tidningar, t-shirts och affischer för 63 000 kronor de -senaste tre åren. Mängden informationsmaterial är större än vad siffrorna visar. Drogfritt sponsrar också skolors arbete mot droger och delar bland annat ut informationsmaterial gratis. Föreningen har gett ut boken Knark och sånt. Den riktar sig till både vuxna och barn från 11 år och uppåt och beskriver på ett lättfattligt språk olika droger och deras effekter, illustrerat med humoristiska, färgglada teckningar.

En av författarna till Knark och sånt är föreningens ordförande och grundare Åsa Graaf. Boken kom ut 2001 och har enligt henne sålt i närmare 30 000 exemplar. Den skrevs som ett komplement till föreningens övriga undervisning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons