ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Johan Norberg:Kommunismens brutala värderingar

Johan Norberg
Kulturmän <3 Stalin
I denna röra av nya lojaliteter är det skönt att åtminstone vissa människor har integritet. Jag tänker förstås på gruppen skäggiga kulturvänsterfarbröder. Inom kort tar Mikael Wiehe emot ett pris till Lenins ära, medan Sven Wollter nyligen försvarade Stalin. De slutar inte gulla med kommunistiska diktatorer bara för att det inte är the flavor of the month.
Kulturmän <3 Stalin I denna röra av nya lojaliteter är det skönt att åtminstone vissa människor har integritet. Jag tänker förstås på gruppen skäggiga kulturvänsterfarbröder. Inom kort tar Mikael Wiehe emot ett pris till Lenins ära, medan Sven Wollter nyligen försvarade Stalin. De slutar inte gulla med kommunistiska diktatorer bara för att det inte är the flavor of the month. Foto: LARS PEHRSON/SVD
Johan Norberg
Publicerad
Annons

Det ska tydligen vara en totalitär diktator i år. Jan Myrdalsällskapet delar ut Leninpriset till musikern Mikael Wiehe, som ser namnet som en välkommen provokation. Skådespelaren Sven Wollter försvarar i SVT:s Min sanning att Kommunistiska Partiet har Stalin på väggen med att det är mycket i Stalins skrifter ”som är bra”.

Laddar…