ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Känslig fas i krismötet – SvD utslängt

Krismötet om Syriens kemiska vapen har gått in i en kritisk fas. När parterna tog en spänd paus i kväll besökte SvD Kerrys och Lavrovs mötesrum som stod öppet – och blev utslängd av rasande delegater.

Publicerad
Annons

Krismötet mellan USA:s utrikesminister John Kerry och hans ryska motpart Sergej Lavrov gick i kväll in i ett känsligt läge. Parterna tog en plötslig paus och Sergej Lavrov skyndade nerför trapporna på Hotel Intercontinental i Genève, och försvann i en svart diplomatmärkt bil. Hans taleskvinna sade att Lavrov skulle göra ett blixtbesök på ryska FN-delegationen för att sedan återvända.

När alla hade lämnat den svala mötessalen på andra våningen lämnades dörrarna öppna. I korridoren utanför sågs representanter med hög militär rank. SvD kunde bara kliva in och bevittna salen där Syriens kemvapenkris håller på att avgöras. Vita skyltar markerar att Sergej Lavrov och John Kerry sitter mitt emot varandra vid det u-formade bordet. Bredvid deras platser finns den ryska och amerikanska flaggan, mineralvatten och små porslinsskålar med edelweisskarameller. Ingen av dem har ätit av karamellerna.

Laddar…