Jenny Damberg:Så slutade vi bry oss om hur maten smakar

10-talsmat: japansk regndroppskaka, gjord på vatten och agar-gelé.
10-talsmat: japansk regndroppskaka, gjord på vatten och agar-gelé. Foto: Johannes Schmitt/TT

På 2010-talet var det inte ovanligt med hö, kålrötter och ”gammal kossa” på de exklusiva krogmenyerna. Det var också decenniet då det blev viktigare att maten var fotograferbar, klimatsmart och hälsosam än att den smakade gott.

Publicerad
Annons

Hur minns du ditt kulinariska 2010-tal? Ovanifrån, kanske. 2010-talet var årtiondet då vi verkligen åt med ögonen. När mobilen blev smart och uppdateringarna fler visade sig måltiden vara ett givet motiv. Fotograferad så rakt ovanifrån som bara möjligt, vad det än krävde i fråga om obekväma ställningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons