Podd: Migrationen – frågan som splittrar EU

Foto: KBV 001 Poseidon / KUSTBEVAKNINGEN

PODD | I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras frågan som splittrar EU – migrationspolitiken. Lyssna direkt här.

Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras frågan som splittrar EU – migrationspolitiken. EU och migrationspolitiken, och allra mest flyktingpolitiken, är en svår nöt att knäcka.

Den 2 september 2015 flöt den 3-årige syriske pojken Alan Kurdi i land i Turkiet. Bilden av det förspillda livet skapade enorma känslosvall i den europeiska debatten. Igår kväll höll Aftonbladet debatt med toppkandidaterna, och debatten på just det här området blev om möjligt mer högljudd och fylld av moraliska brösttoner än i andra frågor.

Kan EU komma överens? Är det möjligt? I så fall, hur då? Det diskuterar ledarsidans Tove Lifvendahl tillsammans med Joakim Ruist, universitetslektor vid Göteborgs universitet, som forskar om invandrares integration i mottagarlandet, deras påverkan på mottagarlandets ekonomi, samt attityder till invandring, Tino Sanandaji, nationalekonom och författare, Gunnar Hökmark, avgående europaparlamentariker (M) och Emanuel Örtengren, författare av den nyligen presenterade Timbrorapporten På slak lina, som handlar om hur de borgerliga Europaparlamentarikerna som suttit 2014–2019 agerat när det gäller principiella avvägningar.

Harrisons historiska brott on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons