ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Våldsbrottsling rymde från rättspsyk

En våldsbrottsling, dömd till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, har rymt från en klinik i Göteborgstrakten. Arkivbild.
En våldsbrottsling, dömd till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, har rymt från en klinik i Göteborgstrakten. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

En våldsbrottsling, dömd till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, har rymt från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborgstrakten.

– Vi kommer att leta efter honom för att kunna föra honom tillbaka till kliniken, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

TT
Publicerad
Annons

Mannen dömdes 2018 till sluten rättspsykiatrisk vård efter att tingsrätten funnit honom skyldig till försök till mord och grovt vapenbrott. Han hade då riktat ett vapen mot sin systers huvud och tryckt av flera gånger, men vapnet klickade.

– På måndagen kom det in en handräckningsbegäran från rättpsyket. Den handläggs av gruppen som letar efter anmälda efterlysta personer, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Laddar…
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons