Hotar med OS-bojkott om Ryssland är med

Beachvolleystjärnan Anastasija Kravcenoka, till höger under en OS-match i Tokyo 2021, kan var en av alla lettiska idrottare som står över OS nästa år om Ryssland och Belarus tillåts delta. Arkivbild.
Beachvolleystjärnan Anastasija Kravcenoka, till höger under en OS-match i Tokyo 2021, kan var en av alla lettiska idrottare som står över OS nästa år om Ryssland och Belarus tillåts delta. Arkivbild. Foto: Felipe Dana/AP/TT

Det blir varken ryska flaggor eller någon rysk nationalsång på OS nästa år, försäkrar IOK.

Men flera länder nöjer sig inte med mindre än att ryska idrottare stoppas helt och hållet.

– Lettland kommer inte att delta i spelen tillsammans med den angripande nationen, säger Zorzs Tikmers, ordförande i Lettlands olympiska kommitté, till lettiska LTV1, uppger AFP.

Lasse Mannheimer/TT
Publicerad
Annons

Tikmers har stöd från högsta ort i hemlandet. Lettlands utrikesminister Edgars Rinkevics skrev häromdagen på Twitter att Internationella olympiska kommittén (IOK) gjorde ett misstag när man förra veckan öppnade för att tillåta ryska och belarusiska idrottare att delta i OS i Paris nästa år.

”Precis som alla tyrannier använder man idrotten för politisk vinning. IOK borde inte göra sig medskyldigt till Rysslands propagandaförsök”, skrev Rinkevics på Twitter efter att ett möte med sina motsvarigheter i övriga baltiska länder samt Polen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons