ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skodas familjesuv drar längsta strået

Coupéversionen ser nätt ut och kompromissar inte alltför mycket på interiörmåtten.
Coupéversionen ser nätt ut och kompromissar inte alltför mycket på interiörmåtten. Foto: Pontus Lundahl/TT

Först ser man bara den framträdande grillen, men här finns mer att hämta. Nu kommer Skoda Enyaq Coupé, den tjeckiska versionen av Volkswagen­koncernens familjeelbilar som drar det längsta strået jämfört med sina två trillingar. Vi provkör den sportigaste RS-modellen.

Julia Brzezinska
Publicerad

Av bilarna Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4 och Audi Q4 e-tron är det Skoda som ger mest för pengarna. I det ”vanliga” karossutförandet bjuder Enyaq på störst innerutrymmen, känns mer påkostad och har även en mer traditionell och tilltalande interiör med vanliga knappar och vred. Nu erbjuds trion även i en slankare silhuett som hos Volkswagen heter ID.5, hos Audi får tillägget Sportline och hos Skoda tillägget Coupé.

För Enyaqs del innebär ”coupéfieringen” 15 kilometer extra räckvidd och ett prispåslag med 17 600 kronor. Bilen finns i tre versioner, 80, 80X och RS, med ett batteri på 77 kilowattimmar och en räckvidd på 50-52 mil enligt den officiella mätnormen (som ska tas med en nypa salt). Sommartid kommer vi strax över 40 mil beroende på hastighet.

Laddar…