Varningen: Corona kan göra London till spökstad

Stor oro för Londons framtid. New York har redan drabbats hårt, nu höjs röster med varningar om att London kan bli Europas spökstad.
Stor oro för Londons framtid. New York har redan drabbats hårt, nu höjs röster med varningar om att London kan bli Europas spökstad. Foto: Yui Mok/AP

London – en urholkad och fattig ”no-go zone”? Coronakrisen hotar att förvandla den europeiska metropolen till en spökstad, varnar röster inom serviceindustrin. Nu talas det om anpassning för att staden ska överleva.

Charlotta Buxton
Uppdaterad
Publicerad
Annons

LONDON I flera hundra år har kontorsarbetare trängts i den lilla och mörka passagen nära Englands nationalbank, mitt i Londons finansdistrikt. Här öppnade puben Simpson’s Tavern redan 1757. När koleran och spanska sjukan härjade i London och när bomberna föll under andra världskriget kunde man gå in på puben och köpa ett stop öl. Men i år har Simpson’s Tavern varit stängd i flera månader.

Det känns lite som att resa tillbaka i tiden, när man står utanför och tittar på de mörka träpanelerna, de svarta järnutsmyckningarna och passagen med sitt spruckna kakel . Den illusionen krossas av pubföreståndaren Ben Duggan. Framför ansiktet har han ett genomskinligt visir av plast.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons