ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Står upp för Sverige

SORAN ISMAIL Han är komikern som ständigt tar debatten. Videoklippet när Soran Ismail argumenterar med högt uppsatta sverigedemokrater har skakat partiet i grunden. – Det viktigaste är inte om någon har sagt ”babbe” eller ”hora”. Det är deras åsikter, att jag inte får säga att Sverige är mitt land.

Jenny Leonardz
Uppdaterad
Publicerad

En bandad barnröst ropar: Kur-di-stan soli-dari-tet! Sad-dam fa-scist mör-da-re! En vuxen röst tar vid: Det där är jag vid två års ålder, fullt upptagen med att leka demonstration. Senare frågar min far om jag inte kan sjunga någon sång. Det kan jag, den där om Kurdistan... – ytterligare ett klipp med barnets skanderande, och något slags komp. Den vuxne fortsätter: Två saker kan ni lära er av det här. Ett: att skaffa en synt åt sin tondöve tvååring är en dålig idé. Och två: Håkan Hellström har snott mitt sound.

Så inledde Soran Ismail sitt Sommarprogram i år i P1. 16 år efter demonstrationsleken står Soran Ismail på stå-upp-scenen för första gången på en prova-på-föreställning för nybörjare. Det gick vägen, det vet vi nu. Med sin allvarsamma humor har han snabbt blivit en etablerad komiker, 25 år gammal.

Laddar…