ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Glädje blandas med raseri i Cleveland

kidnappningsdramat I tio år våldtogs, misshandlades och svalt de tre kvinnorna i Ariel Castros helveteshus. I går stod 52-åringen i rätten. Hos invånarna bubblar ilskan. Samtidigt är glädjen stor över att kvinnorna återfunnits vid liv – något ingen trott vara möjligt.

Daniel Kederstedt
Publicerad
Annons

M
ed huvudet sänkt klev den ovårdade och till synes trötta Ariel Castro, i går morse in i domstolen i Cleveland. Under förhandlingen, som var över på ett fåtal minuter och under vilken han bet i kragen, anklagades 52-åringen för fyra fall av kidnappning och tre av våldtäkt. Borgensumman slogs fast till totalt 8 miljoner dollar, cirka 54 miljoner kronor.

Polisen uppger att de har ett digert bakgrundsmaterial att luta sig mot. Såväl de tre kvinnorna som Ariel Castro samarbetar med polisen. Hans två bröder, som tidigare gripits för samröre, är inte längre misstänkta för att ha varit involverade i kidnappningarna och de sexuella övergreppen av Gina DeJesus, Michelle Knight och Amanda Berry, samt hållit den sistnämndas dotter i fångenskap.

Laddar…