Melodifestivalen måste förändras

Sista helgen med Melodifestivalen – efter trista låtar, dåliga programledare och minskande publikintresse. Nu måste de ansvariga, med Christer Björkman i spetsen ­vara ­beredda att diskutera förändringar.

Publicerad
Annons

En dag kvar så är allt över. Melodifestivalen har äntligen kommit till själva finalen, som trots delfinalernas tristess, bör bli ganska spännande. Vem vet, Timotej kanske skräller igen. Annars har det varit tunnsått med överraskningar och det mesta av kritiken mot de ansvariga för Melodifestivalen har handlat om den usla låtkvaliteten, programledarnas skämt som bemötts av total tystnad och publik- och röstningssiffrorna som rasat.

Redan efter första omgången i Sandviken klingade alla varningsklockor och det var definitivt den sämsta delfinalen någonsin. Kända artister lös med sin frånvaro, de tre programledarna var gravt förvirrade och artistpresentationerna handlade om ingenting. Dolph Lundgren var den ende som grep tag, åtminstone i kvällstidningarnas värld. Men han försvann och de som saknat honom kan åtminstone glädja sig åt Dolphs återkomst på lördag kväll i Globen. Själv skulle jag glatt mig desto mer om Petra Mede hade fått förtroendet att leda även årets Melodifestival. Hon drämmer åtminstone till med ett par ordentligt skrattframkallande skämt då och då.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons