Kulturhus ska ge socialt lyft

Denna vecka är åtta svenskar på plats i Nairobi, för att vara med och utveckla stadens unga kulturhus, Go down arts centre. Med hjälp av svenska samarbetspartners, som Kulturhuset, Arkitekturmuseet och White arkitektfirma satsar man på utbyggnad och samspel med närområdet.

Publicerad
Annons

Just nu gästas Go down arts centre i Nairobi, Kenya, av åtta svenskar, inklusive Eric Sjöström chef och konstnärlig ledare för Kulturhuset i Stockholm, Ulrika Stenkula från White arkitektfirma och Monica Pourshahidi som är samordningsansvarig på Arkitekturmuseet. Under fem dagar arrangeras workshops, studiebesök och debatter, allt med syfte att kunna renovera och bygga ut detta unga kulturhus – samt engagera och vitalisera kvarteren runtomkring.

–Vi har lagt upp programmet i nära samarbete med våra svenska gäster och tillsammans bjudit in folk från kommunen, representanter från järnvägsbolaget som äger marken i området, boende, kulturproducenter, konstnärer och företagare med verksamhet i närheten, inklusive en hotellchef och en nattklubbsägare, säger Joy Mboya chef på och grundare av Go down.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons