Saab förnekar utbildning av ja-aktivister

Saab skulle i helgen ha hållit en kurs för kampanjarbetare från ja-sidan i den schweiziska folkomröstningen om Gripen. Kursen skulle gå av stapeln i Linköping och Saab står för flygbiljetter och logi, uppger Ekot. Uppgifterna förnekas av Saab.

SvD
Publicerad
Annons

Ekot har tagit del av ett mötesprotokoll från det schweiziska försvarsdepartementet från december där även svenska försvaret deltog. Dokumentet visar att också två representanter från Saab fanns med. De två berättade då om företagets planer på att utbilda kampanjarbetare på ja-sidan. En första kurs skulle enligt dokumentet hållas i Schweiz i början av januari. Den andra var planerad till kommande helg i Linköping där Saab har sin stora sammansättningsanläggning för Gripen.

Saab skulle,
enligt Ekot, stå för flygbiljetterna och login för de schweiziska kampanjarbetarna. Tidigt på torsdagsmorgonen uppger dock Ekot att Saab ställt in kursen. Till SvD avvisar Saabs presschef Sebastian Carlsson uppgifterna och säger att det bara handlar om ”en av många idéer som diskuterats”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons