Nye pensionschefen vill förlänga våra arbetsliv

Göran Hägglund får ännu ett pensionsuppdrag. I höst ersätter han tidigare allianskollegan Peter Norman och blir styrelseordförande för Pensionsmyndigheten.

Publicerad
Fredrik Persson/TT
Foto: Fredrik Persson/TT
Som partiledare var Göran Hägglund omtyckt även av motståndare. Här med statsminister Stefan Löfven.

Som partiledare var Göran Hägglund omtyckt även av motståndare. Här med statsminister Stefan Löfven.

Foto: Anders Wiklund/TT
Annons

"Underdogs i dödens grupp" är inte bara det lag alla bettingsugna fotbollsfantaster försöker pricka in när EM nu dragit igång på allvar. Det är också Göran Hägglunds beskrivning av hans och Skolverkets generaldirektör Anna Ekströms roll i den senaste omgången av frågeprogrammet På spåret.

För dem som följer de allmänbildade tävlande från resmål till resmål är programmet kanske lika folkkärt som fotbollen. Den inramningen passar sannolikt före detta politikern Göran Hägglund bra. Som partiledare för Kristdemokraterna hade han en gemytlig framtoning och var omtyckt även av motståndare. Ex-ministern har fortsatt bjuda på sig själv och drar sig inte för att skämta. "De har mutat domarna och får förmodligen frågorna före" skrattade Göran Hägglund på Expressens fråga om varför På spåret-motståndarna Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl är så svåra att slå.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons