Maya Angelou hyllas på frimärke

Den amerikanska poeten Maya Angelou hedras postumt med ett eget frimärke. Strax efter hennes död i maj i fjol startade fans och människoaktivister en namninsamling för att hennes bild skulle få pryda märkena, och kampanjen har nu gett resultat: På måndagen godkändes den av amerikanska posten, skriver NBC.

TT
Publicerad
Annons

”Maya Angelou inspirerade hela nationen genom sitt engagemang och sina många bidrag till det skrivna och talade ordet. Hennes insatser som pjäsförfattare, poet, biografiförfattare, utbildare och representant för rättvisa och jämlikhet hänförde vår kultur”, skriver företrädare för postmyndigheten i ett uttalande.

Angelous stora genombrott kom med den självbiografiska boken ”Jag vet varför burfågeln sjunger” 1969. Den blev en av de första riktigt stora försäljningssuccéerna i USA för en bok skriven av en svart amerikansk kvinna. Under sin författarkarriär publicerade hon mer än 30 böcker och tog emot drygt 50 olika hederspriser. Hon var också aktiv i människorättsrörelsen och arbetade bland annat med Martin Luther King och Malcolm X.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons