Mest av allt skyr han förändring

SVERIGEDEMOKRATERNA. Enligt en kommande rapport från Göteborgs universitet minskar flyktingmotståndet trots att sd:s väljarstöd ökar. Främlingsfientligheten är en profilfråga för sd, men har också blivit en plattform för att nå väljare som tycker att mycket är fel i dagens Sverige men som saknar vilja att göra något.

Marie Demker
Publicerad
Annons

Sverigedemokraterna fördubblade 2006 sitt väljarunderlag i riket och tredubblade det i vissa kommuner i södra Sverige. För partiets väljare är frågor om flyktingar och invandrare de absolut viktigaste inom politiken. Invandringen är också enligt partiledaren Jimmie Åkesson i valrörelsen 2006 partiets allra främsta politiska fråga.

Inget annat parti har heller så stor andel väljare som anser att det är ett bra förslag att minska flyktinginvandringen till Sverige. Det kan synas som en paradox att samtidigt med sverigedemokraternas framgångar i valet så minskar flyktingmotståndet i Sverige. I SOM-undersökningen 2006 har andelen som vill minska flyktingmottagningen i Sverige sjunkit med två procentenheter till 46 procent. Flyktingmotståndet har nu sjunkit tre år i rad.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons