ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

32-årige mannen begärs häktad för knivdådet

Polis och åklagare håller pressträff om mordutredning i Visby efter att Ing-Marie Wieselgren, samordnare för psykiatrifrågor vid SKR utsattes för en knivattack och senare avled.
Polis och åklagare håller pressträff om mordutredning i Visby efter att Ing-Marie Wieselgren, samordnare för psykiatrifrågor vid SKR utsattes för en knivattack och senare avled. Foto: Marko Saavala/TT

Mannen som misstänks för knivdådet i Visby begärs häktad. Han erkänner brott och enligt kammaråklagare Petra Götell var den avlidna Ing-Marie Wieselgren målet med attacken. ”Det har att göra med hennes offentliga profil och engagemang för psykiatrifrågor i Sverige”, säger hon.

Hanna Törnquist, Tea Oscarsson, Erik Nilsson
Publicerad

Det var strax före klockan 14 på onsdagen som en man attackerade SKR:s nationella psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren med kniv på Donners plats i centrala Visby. Dådet inträffade mitt under den pågående Almedalsveckan.

Hon fick första hjälpen på plats, och fördes sedan med ambulans till Visby lasarett. Vid en presskonferens senare på kvällen bekräftade polisen att Ing-Marie Wieselgren avlidit av sina skador.

Laddar…