Annons

Här är nya bostäderna för seniorer på Österlen

Bostadskonceptet Bolivo Simrishamn riktar sig till personer som är över 55 år.
Bostadskonceptet Bolivo Simrishamn riktar sig till personer som är över 55 år. Foto: Bolivo

Ett unikt bostadskoncept för den som vill ha ett tryggt och bekvämt boende med det lilla extra. Så beskriver Eric Swahn, affärsutvecklare, Bolivo.

– Vi har skapat livsstilsbostäder för aktiva seniorer med närhet till både hav och tågstation, säger han.

Det kommer att finnas både större bostadsrätter  och väldisponerade hyresrätter för seniorer i Bolivo Simrishamn.

Det kommer att finnas både större bostadsrätter och väldisponerade hyresrätter för seniorer i Bolivo Simrishamn.

Foto: Bolivo

Simrishamn ligger i hjärtat av natursköna Österlen med ett brett utbud av konst, mat och kultur. Du kan till exempel promenera längs med hamnen och njuta av utsikten, eller känna historiens vingslag inne i gamla stan. Bolivo är ett grönt bostadsbolag som utvecklar och äger trygghetsbostäder för seniorer. Nu etablerar de sig i Simrishamn.

– Våra bostäder är utformade utifrån ett trygghetsperspektiv vilket gör att de boende alltid kan känna sig trygga. Vi har bland annat valt att satsa på elektroniska nycklar, trygghetsanpassad arkitektur och gemenskap bland grannarna, säger Eric Swahn, affärsutvecklare på Bolivo.

Havsnära boende med ljusa bostäder

Just nu pågår försäljningen av bolagets nyproducerade bostadsrätter i Simrishamn med inflyttning under 2023. Det unika boendekonceptet är framtaget för de som har utflugna barn, men som inte vill ge avkall på kvalitet och som önskar ett bekvämt boende som är byggt efter ledorden; trygghet, glädje och gemenskap.

– Den Svanenmärkta byggnaden erbjuder ett havsnära boende med ljusa bostäder och välplanerade planlösningar. Här kommer du att få en privat sfär i din bostad med möjlighet till socialt umgänge. Det kommer bland annat att finnas en gemensam takterrass där du kan bjuda in dina vänner till en härlig grillkväll och njuta av den angränsande parken, säger han.

Det kommer att finnas både större bostadsrätter  och väldisponerade hyresrätter för seniorer i Bolivo Simrishamn.

Det kommer att finnas både större bostadsrätter och väldisponerade hyresrätter för seniorer i Bolivo Simrishamn.

Foto: Bolivo
Det kommer att finnas både större bostadsrätter och väldisponerade hyresrätter för seniorer i Bolivo Simrishamn. Foto: Bolivo

En naturlig förlängning av vardagsrummet

Eric Swahn berättar att tanken är att skapa en naturlig förlängning av vardagsrummet. I det stora gemensamma, och fullt utrustade köket, kan du till exempel laga mat tillsammans med dina grannar. Det kommer också att finnas ett mötesrum som du kan boka om du vill umgås med din familj och vänner som inte bor i huset.

– Vårt mål är att ta fram ett brett serviceutbud med fokus på de boendes önskemål. Just nu har vi planer för en elbil- och elcykelpool, bibliotek och klubbrum. Vi hoppas att vi även kan börja erbjuda hushållsnära tjänster och aktiviteter som till exempel föreläsningar, läsecirkel – och träning lite längre fram i tiden, säger han.

”Bättre livskvalitet”

Bostadskonceptet Bolivo Simrishamn riktar sig till personer som är över 55 år. Lägenheterna är mellan 50 till 100 kvadratmeter och det finns en övernattningslägenhet för besökare. För att öka tryggheten ytterligare för de boende kommer en bovärd att vara på plats varje dag.

– Det känns jättebra att vi kan erbjuda seniorer en bättre livskvalitet med glädje och gemenskap i centrum, säger Eric Swahn.

Annons
Detta är en annons från Bolivo, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.