Därför ska V sluta läxa upp folk

PODD | Vänsterpartiet har strategin klar inför valrörelsen. För att vinna SD-väljare i bruksorten ska man sluta prata livsstil och klimat. Inget mer flygskam och köttkritik. Men inriktningen möter intern kritik.

SvD
Publicerad
Annons

Under hösten åkte Vänsterpartiets partiledaren Nooshi Dadgostar på en landsomfattande industriturné för att visa att Vänsterpartiet är ett parti för arbetare. Och arbetet med att locka väljare utanför storstäderna fortsätter.

Partiledningen har tagit fram interna dokument som handlar om miljö och klimat. Linjen är tydlig: vänsterpartister ska sluta prata om livsstilsförändringar som att sluta flyga, sluta äta kött och sluta åka bil. Men denna nya linje möter internt motstånd.

På en kvart får du veta vad Vänsterpartiets långsiktiga mål är – och om man riskerar att förlora andra väljare på vägen. Med SvD:s politikreporter Maggie Strömberg.

Efter reklamen visas:
Därför ska Vänsterpartiet sluta läxa upp folk

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons