Så hittas de rätta chefsämnena

Många befarar chefsbrist i framtiden, men oron tycks överdriven. De unga vill också bli chefer men det gäller att leta i rätt grupper, enligt Academic Communication.

Publicerad
Annons

Den framtida chefsförsörjningen kommer inte att bli något problem om man letar i rätt grupper, enligt Acedemic Communication. I sitt karriärindex har de frågat 12 000 studerande akademiker runt om i landet vilka drivkrafter och värderingar som lägger grunden för kommande val av yrke och arbetsgivare.

Om man tittar till utbildningsområdena är, inte helt överraskande, ekonomerna de som är mest intresserade av att bli chefer. Men frågan från många företag är mer vad denna ekonom är för person, vilka värderingar som ligger högst på listan och vilka arbetsgivare som ses som mest intressanta idag, säger Svante Randlert, vd på Academic Communication. Career Index, som undersökningen kallas, har fått fram nio stycken värderingsprofiler. Dessa profiler visar vilken slags person som gömmer sig bakom exempelvis en ekonom och vilka branscher de attraheras av. Är denna person en social minglare eller snarare en individualistisk utmanare? En del ser sig som framtida chefer, en del inte.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons