Mats Johansson (1951–2017):Äntligen en riktig socialist, så roligt!

Mats Johansson (1951–2017)
Arbetare i alla länder, förenen eder! Med knuten näve hälsar Jeremy Corbyn publikens jubel vid ett fackföreningsframträdande som ny partiledare.
Arbetare i alla länder, förenen eder! Med knuten näve hälsar Jeremy Corbyn publikens jubel vid ett fackföreningsframträdande som ny partiledare. Foto: PETER NICHOLLS / TT NYHETSBYRÅN

Valet av Jeremy Corbyn till arbetarledare i Storbritannien är genialt i sin egenart, som om de svenska socialdemokraterna hade valt Göran Greider efter Håkan Juholt.

Publicerad
Annons

Brittiska medier spekulerar redan innan ens en vecka hunnit gå om vem som ska efterträda Jeremy Corbyn som ny arbetarledare i Storbritannien. Det är lite tidigt med tanke på att en vecka är lång tid i politiken och flera dagar återstår. Han valdes dock i första omgången med det största personliga mandatet i partiets historia, låt vara att en del av medlemmarna som betalade tre pund för att få rösta på honom påstås ha varit illasinnade motståndare som vill se Labour misslyckas även i nästa val. Återbäringen på den investeringen kan visa sig god.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons