ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Vem har sagt att vin endast kan drickas?

Foto: Alamy

Åk på långweekend utan kompromisser – man behöver inte lämna stadens brus för att finna frid. Här är några av världens härligaste city-span.

Text: SvD Perfect Guide - 9 juli 2022
Annons

Marrakech har blivit något av en vallfärdsort för den som vill packa in sig i lera och andas luft bestående mer av väte än av syre. Staden är en auktoritet när det kommer till klassiska hamam och på lyxhotellet La Sultana hittar vi deras kanske mest populära destination. Svarta olivtvålar och eukalyptusoljor, behaglig belysning bestående av tända järnlyktor och ett team massörer som utgörs av bryska tanter med hårda nypor. Behandlingsmenyn rymmer allt från klassisk massage till exfolierande skrubb. Kopparhinkar fylls och töms, bastubaden sträcker sig från ånga till klassisk vedeldning. Höjdpunkten: innergården med rosa stenpelare, tropiska palmer och en pool kantad av solbäddar och däckstolar. Högt ovanför takåsarna kan man höra kommersen från soukerna, gasande mopeder och ropande försäljare. Vi vänder oss i solstolen och återvänder till lugnet innanför murarna.

New York är inte bara uteliv och shopping, konst och kultur. Det kan också vara stilla spa och total harmoni. The Greenwich Hotel i Tribeca – grundat av Robert DeNiro 2008 – rymmer en av stadens bäst bevarade hemligheter: japanska Shibui Spa.

Laddar…