”Mitt bankkontor hade blivit restaurang”

Madeleine Kock, 68 år och pensionär hade varit utomlands en längre tid. När hon kom hem gick hon till sitt Nordea-kontor för att se över sitt bankfack. Men banklokalen på Östermalm i Stockholm hade blivit restaurang och hennes tillhörigheter var flyttade till ett annat kontor. Utan hennes vetskap.

Publicerad
LARS PEHRSON
Foto: LARS PEHRSON
Annons

- Det är klart att jag blev orolig. Det tog flera dagar innan jag fick klarhet i vart mina värdeföremål hade tagit vägen, säger Madeleine Kock till SvD Näringsliv. När hon väl fick kontakt med banken blev hon till sin förvåning informerad om att hennes bankfack hade öppnats av två banktjänstemän och en vakt och innehållet, till ett betydande värde, hade flyttats till ett annat kontor. Den gamla banklokalen var under renovering och delar av lokalen hade blivit en restaurang.

– Jag misstänker att hela nedläggningen av bankfacken gick snabbt. Nordea räknade nog med att man skulle komma i kontakt med alla kunder som skulle få sitt innehåll i bankfacken. När jag väl kom rätt blev jag upplyst om att bankfack inte var någon bankangelägenhet och att jag mot tidsbokning kunde få tillgång till mina saker, säger hon som varit kund i banken sedan 1970-talet. Ytterligare fyra dagar förflöt innan Madeleine Kock fick hjälp.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons