Vad säger du om att höja trängselavgifterna till max 210 kronor om dagen?

Publicerad
Jens Gybo, 37 år, dykare, Delsbo:
– Det går ju inte. Så svåra problem kan man inte lösa med avgifter.
Bättre att ta ut det skattemässigt, och bygga ut kollektivtrafiken.

Jens Gybo, 37 år, dykare, Delsbo: – Det går ju inte. Så svåra problem kan man inte lösa med avgifter. Bättre att ta ut det skattemässigt, och bygga ut kollektivtrafiken.

Foto: LARS PEHRSON
Håkan Alderhorn, 58 år, Tullinge:
– 210 spänn, det är hiskeligt mycket. Då känns klimatmålet plötsligt som något vi inte grejar. 60 kronor är redan för mycket för många.

Håkan Alderhorn, 58 år, Tullinge: – 210 spänn, det är hiskeligt mycket. Då känns klimatmålet plötsligt som något vi inte grejar. 60 kronor är redan för mycket för många.

Foto: LARS PEHRSON
Filippa Henkow, 21 år, Lidingö:
– Det låter som en väldig höjning. Så länge trängselskatter går till miljön behövs de. Det är väldigt viktigt att vi klarar miljömålen.

Filippa Henkow, 21 år, Lidingö: – Det låter som en väldig höjning. Så länge trängselskatter går till miljön behövs de. Det är väldigt viktigt att vi klarar miljömålen.

Foto: LARS PEHRSON
Barbro Norström, 63 år, Lidingö:
– Det var häftigt. Det är klart att vi ska tänka på miljön i första hand. Vi kanske inte behöver använda  bilen som vi gör i dag.

Barbro Norström, 63 år, Lidingö: – Det var häftigt. Det är klart att vi ska tänka på miljön i första hand. Vi kanske inte behöver använda bilen som vi gör i dag.

Foto: LARS PEHRSON
Birgitta Högberg, 65 år, Lidingö:
– Om trängselavgiften ska ha effekt så måste den svida lite.  Man kan inte alltid ha system  som tar individuella hänsyn.

Birgitta Högberg, 65 år, Lidingö: – Om trängselavgiften ska ha effekt så måste den svida lite. Man kan inte alltid ha system som tar individuella hänsyn.

Foto: LARS PEHRSON
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons