Hård kritik mot VM-arenor

Det tyska produktforskningsinstitutet Stiftung Warentest har gått igenom samtliga tolv VM-anläggningar och riktar skarp kritik mot merparten av arenorna. Arrangörerna slår ifrån sig och menar att arenornaa visst uppfyller säkerhetskraven.

Publicerad
Olympiastadion i Berlin där Sverige spelar sin match i VM mot Paraguay döms ut av säkerhetsexperter.

Olympiastadion i Berlin där Sverige spelar sin match i VM mot Paraguay döms ut av säkerhetsexperter.

Annons

Resultaten av studien, som utfördes i september, oktober och november, presenterades på tisdagen och pekar på ”allvarliga brister” på Fritz-Walter-Stadion i Kaiserslautern, Veltins-Arena i Gelsenkirchen, Leipziger Zentralstadion i Leipzig och Olympiastadion i Berlin, där Sverige ska möta Paraguay den 15 juni och VM-finalen avgörs den 9 juli.

Bland annat kritiseras långa utrymningsvägar, otillräckliga flyktvägar och bristande brandskydd. Dessutom har flera arenor för hög publikkapacitet i vissa begransade delar, framgår det av Warentests protokoll.
Vid fyra arenor anses bristerna ”tydliga”: Signal-Iduna-Park i Dortmund där Sverige inleder VM den 10 juni mot Trinidad/Tobago, Commerzbank-Arenan i Frankfurt, AOL-Arena i Hamburg och Gottlieb-Daimler-Stadion i Stuttgart. Ytterigare fyra anläggningar klarar sig undan med omdömet ”smärre brister”: Frankenstadion i Nürnberg, Allianz-Arena i München, Rhein-Energie-Stadion i Köln där Sverige möter England den 20 juni samt AWD-Arena i Hannover.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons