ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Finanskrisen blir slagträ i valdebatten

Kandidaterna John McCain och Barack Obama försöker övertrumfa varandra med förslag för att lindra finanskrisen. Fokus på ekonomin anses gynna Obama medan det påpekas att McCain varit förespråkare för färre regleringar i alla år och därmed kan anses medskyldig till krisen.

Karin Henriksson
Publicerad
Annons

Många gamla uttalanden av den republikanske senatorn John McCain, där han fastslagit att ekonomin inte är hans styrka, har de senaste dagarna dragits upp. Under den här veckan framförde han dessutom vitt skilda åsikter med risk att framstå som en kappvändare, en ”flip-flopper”.

I måndags sa han att ”grundvalarna i vår ekonomi är starka”; i tisdags förtydligade han med att han avsåg den amerikanska arbetaren; i onsdags beklagade han det statliga övertagandet av försäkringsjätten AIG men tillade att det var ”oundvikligt”; i torsdags och i går utlovade han att han skulle städa upp på Wall Street, avskeda chefen för Finansinspektionen samt skapa en ny statlig bolånemyndighet - men manade också centralbanken Fed att inte ta över fler krisade institutioner.

Laddar…