Analys

Carolina Neurath:Från Båstad till Solna tingsrätt

Carolina Neurath

Förhandlingarna om muthärvan kring bygget av nationalarenan i Solna fick ställas in i går. Bland de åtalade som fick lämna salen finns en av finansvärldens mest omskrivna entreprenörer – Erik Paulsson. Utgången av rättegången är det få som vill spekulera i. Klart är att börsbolaget Peabs framtid avgörs i dagarna.

Carolina Neurath
Publicerad
Annons

Han har titulerats fastighetskung, entreprenör och miljardär. Numera kallas finansmannen Erik Paulsson även ”mutåtalad” i medierna. Hur länge hans namn kommer att förknippas med muthärvan kring nationalarenan avgörs inom kort. I går skulle förhandlingarna ha inletts i Solna tingsrätt. Men inför ett massivt pressuppbåd meddelade rättens ordförande på förmiddagen att förhandlingarna, på grund av sjukdomsfall, skjuts upp. De åtalade som samlats fick därför lämna rättsalen och ett nytt försök ska göras nu på torsdag. Det har hittills inte varit lätt att få ihop planeringen med de sex åtalade och några av Sveriges tyngsta advokater.

Erik Paulsson har ägarintressen i en rad börsbolag och har ett femtiotal styrelseuppdrag. Han är bland annat ordförande i fastighetsbolaget Fabege och både storägare och grundare av byggbolaget Peab.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons