ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Bästa garanten heter Staffan Olsson

GÖTEBORG Hammarbys tre gyllene år – under sex elitseriesäsonger – beror förstås på hårt och långsiktigt arbete. Nu står klubben inför den stora utmaningen: att stanna kvar där uppe.

Anders Bergfeldt
Publicerad
Annons

På finaldagen berättade ordföranden Johan Hornhammar att han slutar vid nästa årsmöte på grund av sitt civila jobb, efter tre år som sportsligt ansvarig. Han lämnar ett rejält tomrum efter sig. Inte bara genom att bidra till tre raka SM-guld utan också med att bygga upp till exempel skolprojektet. Där kommer han att fortsätta. En enorm upplevelse, beskriver han åren i Hammarby handboll. Att efterträda honom kräver en man eller kvinna med kontakter och förmåga till kreativa lösningar i en förening som inte badar i pengar.

Det absolut viktigaste nu, förutom en solid ekonomi, är att Staffan Olsson inte försvinner när hans kontrakt går ut 2009. Med honom som tränare lyfte klubben. Han förädlade och byggde på det arbete barndomspolaren Magnus Grahn påbörjat. Det var inte mer än rätt att de kunde jubla tillsammans för två år sedan i Scandinavium.

Laddar…