Recension

Restaurang Ho’sVälsmakande och genuint

Publicerad
Annons

Restaurang Ho‘s serverar mat från Kina men skiljer sig avsevärt från majoriteten av Kinakrogar. Här finns varken sammetstapeter, plingande musik eller försvenskad mat. Ho‘s är en utpräglad kvarterskrog med enkel inredning, vänlig service och vällagad mat.
Det finns en vinlista men grönt te eller öl, och då gärna det kinesiska Tsing Tao-ölet, passar bäst till maten.
Personalen känner rätterna på den omfattande menyn väl och ger gärna råd om vad man ska beställa. Förrätter som Watonsoppa, räkfyllda dumplings i buljong och purjolök visade sig vara utmärkta. Liksom den friterade vårrullen fylld med fläsk och lök. Men den största succén gjorde räkor på rostat bröd med sesamfrön – det fantasilösa namnet till trots. Dumplings, köttfyllda ångkokta pastaknyten med vitlöks- eller ingefärssås, är en klassiker. Bör dock delas av flera eftersom portionen är mycket väl tilltagen. Och har man en gång sett den uppriktiga besvikelse som lämnad mat framkallar hos personalen är det inget man gärna gör om.

Wokade ankstrimlor Sze Chuan med stark och krispig smak var ett utsökt val. Scampi med cashewnötter var ett annat. Att föredra framför husets specialitet, pilgrimsmusslor, som kostar hundralappen mer och är en besvikelse med sin kompakta konsistens. Ris serveras till samtliga varmrätter.
Dessert äter man inte i Kina, inte ens i Hongkong, som familjen Ho‘s egentligen kommer ifrån. Här har man valt en försvenskning och erbjuder till exempel smakfulla friterade bananer med glass. Kinesiska lyceefrukter med glass, där den beska frukten blandas med gräddig vaniljglass, skapar ett sällsam smak.
Med den välsmakande maten och de generösa portionerna är Ho‘s ett ställe att återvända till – gång på gång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons