ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Jämtin spelar SD i händerna

DEBATT. Socialdemokraternas partisekreterare har lanserat ett förslag om att införa en muslimsk helgdag. Hennes mentala bild av det mångkulturella samhället innefattar tydligen blott svenskar (”kristna”) och invandrare (”muslimer”), skriver Nima Dervish.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Man kan nästan undra om Carin Jämtin fick betalt av SD innan hon kom med förslaget att införa en muslimsk helgdag. Det hade varit mer trösterikt än insikten att våra politiker ”bekämpar” SD i ord, men i handling hjälper partiet mer än dess egna pr-ansvariga. På vilket sätt fick Jämtins förslag de SD:are som är övertygade om att Sverige sakta men säkert islamiseras att inse att de har fel?

Jämtin konstaterar mycket riktigt att Sverige är ett mångkulturellt land, men glömmer bort att vi också lever i ett sekulärt land. Våra (ursprungligen hedniska) helgdagar må vara ”religiöst kristet betingade”, men majoriteten svenskar firar inte dem på grund av övertygelsen om att vi alla föddes i synd och att Guds son, född av en oskuld, korsfästes för att sona för våra synder, för att sedan uppstå från de döda! Likväl firar folk dessa högtider, inte för att de är kristna eller för att Sverige var kristet en gång i tiden, utan helt enkelt för att de gillar att ha ledigt, umgås med nära och kära, smälla raketer, måla ägg, dricka snaps, dansa med blommor i håret eller utdela presenter.

Laddar…