God skitstövel

JEREMY PIVEN. I sju år har Jeremy Piven spelat Ari Gold, talangbyråchefen som drar fram genom Hollywood likt en bulldozer i tv-serien Entourage. Privat är han dock som ödmjuk buddhist sin rollfigurs motsats.

Uppdaterad
Publicerad
Jeremy Piven (född 1965) har spelat Ari Gold i Entourage sedan 2004. För denna roll har han belönats med tre Emmys och en Golden Globe.

Jeremy Piven (född 1965) har spelat Ari Gold i Entourage sedan 2004. För denna roll har han belönats med tre Emmys och en Golden Globe.

Foto: CHRIS PIZZELLO/AP
Annons

HBO-serien Entourage må kretsa kring livet för den fiktive Hollywoodstjärnan Vincent Chase, men har man följt denna Sex and the city för män vet man att den flummige casanovan med hundvalpsögon är rätt ointressant. Att den riktige stjärnan i Entourage är Vincents neurotiske och respektlöse agent Ari Gold råder det ingen tvekan om – och det är en stjärnstatus som har överförts till verkligheten. Före Entourage var Jeremy Piven relativt okänd. Idag är han Ari Gold med hela det amerikanska folket, något som har skapat viss ambivalens. När SvD träffar honom i Beverly Hills inför den åttonde och sista säsongen av tv-serien, är han klädd i mörkgrå John Varvatos-kostym. Är det bara stilkänslan som Jeremy Piven delar med sin karaktär?

–Jag växte upp i en teaterfamilj med teatervänner, där alla stöttade varandra. Att sen spela en Hollywoodhaj, någon som jag själv inte skulle umgås med, har varit väldigt surrealistiskt för mig. Jag skulle kunna sitta här och prata mig blå om hur olika jag och Ari är, men jag vill inte försöka övertyga någon om det. Det räcker med att jag vet det.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons